Írj nekünk most!
Központi telefonszám: +36 70 455 6453
2021.06.21.

A Tatai Olimpiai Központban az NYTSE két tornásza és két edzője

A Tatai Olimpiai Központ az ország egyik legismertebb sportlétesítménye. „Tata” fogalom a versenyzők és a sportban dolgozók számára. Megszámlálni is lehetetlen, hány nemzetközi sportsiker, olimpiai vagy világbajnoki érem alapjait rakták le itt a magyar sportolók. 

MATSZ „Sport XXI” program edzőtáborának a Tatai Olimpiai Központ adott otthont, június 14 – 19. között. A Nyíregyházi Torna Sportegyesület részéről két ifjú tehetséges tornász, Szabó Áron és Szanyi Ármin, valamint Tamás István és Veres Mihály edzők vettek részt. 

A program keretein belül az ifjú tehetségek edzésével párhuzamosan folyik az edzők szakmai továbbképzése is. Így a mester(ek) és tanítványok egyszerre fejlődhettek, a közös munka közben.

Az NYTSE tornász különítménye zökkenőmentes utazást követően, elfoglalták szobáikat és izgatottan várták az első közös edzést. A közös ebéd után, rövid séta, majd kezdődött is az első edzés, ahol repült az idő és nagyon hamar végett ért.

Az első edzés kiváló hangulata, Áron és Ármin kiváló, koncentrált munkája ideális alapot adott a második napra.

A második nap első edzésén Berki Krisztián Olimpiai Bajnok, háromszoros Világbajnok és hatszoros Európa Bajnok tornász tett látogatást az ifjú tornászoknál. Berki Krisztián köszöntötte a gyerekeket és edzőket, majd figyelemmel kísérte az edzésmunkát. Fantasztikus élmény volt a jelenlévők számára, olyannyira, hogy a motiváció a maximumra emelkedett, ez érezhető, látható volt a következő edzéseken. A harmadik napon délelőtt edzés, míg délután kisvonatos városnézés volt a program.

„A gyerekek várakozáson felül teljesítettek, méltó módon képviselték a Nyíregyházi Torna Sportegyesületet. Ármin és Áron egy hét alatt is sokat fejlődött és nekünk edzőknek is nagyon hasznos volt, számtalan „mesterfogást” tanultunk a neves szakember gárdától.” – mondta Tamás István edző

„Nagyszerű volt edzőként látni, hogy Áron és Ármin milyen gyorsan képesek fejlődni. Kiemelkedő koncentrációval az edzések minden pillanatát a maguk javára fordítottak. Igaz, a második napon, egy rossz lépés következtében Ármin térde picit sérült, de nem volt komoly, így hamar becsatlakozott az edzésmunkába. Számunkra, mint edzőknek is fontos volt a tatai edzőtábor, mert számos elemét be tudjuk építeni a többi nyíregyházi tornász képzésébe, edzésmunkájába.” – mondta Veres Mihály edző

A Tatai Olimpiai Központban készült képekért kattints ide!
https://nytse.hu/bwg_gallery/nytse-tatai-edzotbor-2021/

Hajrá NYTSE!

crossmenu