Írj nekünk most!
Központi telefonszám: +36 70 455 6453
2023.10.04.

Az NYTSE FitKid csillagai Kiskunfélegyházán

Látványos és lendületes versenyt hozott a FitKid versenysorozat legutóbbi állomása, ahol a fiatal sportolók kirobbanó energiával és kreativitással tették próbára tudásukat. A Nyíregyházi Torna Sportegyesület FitKid szakosztálya a FitKid versenysorozat 3. fordulóján vett részt Kiskunfélegyházán. A II. oszt. B. egyéni és csapatversenyei október 1-jén kerültek lebonyolításra. A nyíregyházi FitKid különítmény az abonyi bemutatkozás után már némi rutinnal érkezett Kiskunfélegyházára. Az egyéni és csapat cél is elsősorban a mérhető fejlődés bemutatása volt. A Nyíregyházi Torna Sportegyesület FitKid versenyzői csapatának tagjai: Ecsegi-Tóth Anna, Gadányi Emma, Katona Maja Hella, Mogyorósi Flóra, Veress Vivien. Az NYTSE kis sportcsillagai tündököltek, akik szinte magukba szippantották a lazaság, az erő, az akrobatika és ugrások világát. A versenyzők egyfajta táncos utazásra invitálták a nézőket, ahol minden mozdulat egy-egy fejezetet nyitott meg a színpadon.

„Versenyzőink egyéniben valamint duóban (páros gyakorlatban) is indultak a versenyen. Az idén ez volt a második megmérettetés, amin részt vett a FitKid szakosztályunk és mindenki az előző versenyhez képest nagy fejlődést mutatott.” – mondta Kovács Gábor az NYTSE elnöke.


A FitKid egy nagyon sokoldalúan fejlesztő mozgásforma, amely valódi egyediséggel rendelkezik. A FitKid egyediségét a torna, az aerobik és a tánc elemeinek csodálatos ötvözete adja. Az izgalmas küzdelemben a lazasági elemek mellett az erő és akrobatikus mozdulatok bemutatása is kulcsfontosságú volt. Az ugrások pedig új dimenziókat nyitottak meg a gyakorlatokban.

„ Gratulálok a versenyzőinknek! Céljaink között szerepel, hogy a következő versenyszezonban pontszerző helyezést érjünk el, ami azt jelenti, hogy az első hat helyen végezzünk. Jövőre még több versenyzővel és gyakorlattal szeretnénk nevezni, hiszen folyamatos az új tagok felvétele egyesületünkbe.” – mondta Szilágyi Éva az NYTSE versenyző-edzője.


A FitKid versenyek tehát nem csupán a versenyzésről szólnak, hanem egyben egy művészi kifejezés lehetőségét is kínálják a fiatal tehetségek számára. A különböző táncstílusok és a torna, aerobik illetve az akrobatika elemeinek bemutatása és a karakterek megformálása az egyedi koreográfiák részévé válik, így minden versenyző saját egyéniségét és stílusát mutathatja be. A FitKid versenyek minden résztvevőt és nézőt elvarázsolnak, és bizonyítják, hogy a FitKid versenyek igazi ünnepnapok.

A vesenyről készült további képek megtekintéséhez kattints IDE!

Hajrá NYTSE! Hajrá FitKid!

crossmenu