Írj nekünk most!
Központi telefonszám: +36 70 455 6453
2023.11.21.

NYTSE elnöki beszámoló

A következő interjúban Kovács Gábort, az Nyíregyházi Torna Sportegyesület elnökét kérdeztük az egyesület életéről, fejlődéséről és céljairól.

Hogyan indult az NYTSE számára az ezévi iskolai szezon?

Egyesületünk mozgalmasan kezdett az iskolai szezonban. Több településen is jelen vagyunk.

Nyírbátorban a nyári szünet előtt kezdődtek el az edzések három csoporttal, hetente egy alkalommal. A szombati napokon egy óvodás csoport és két kezdő csoport indult el fiúk és lányok részvételével. Hamarosan nagy népszerűségre tettek szert ezek a foglalkozások és nemcsak nyírbátoriak hanem Mátészalkáról, valamint a környező településekről is csatlakoztak az edzésekre. Ez a tény megerősít minket abban, hogy azok a célok, amiket kitűztünk magunk elé, hogy a torna sportágat a kelet magyarországi régióban népszerűsítsük megvalósíthatók. Az igény nagy ebben a régióban, főleg a lányok tekintetében. Ezt mi sem bizonyítja jobban mint, hogy nyár végére már heti két alkalommal tartottuk a lány edzéseket. Reményeink szerint a 2024-ben már versenyeztetni tudjuk azokat, akik szeretnék elkezdeni a versenyszerű edzéseket. Emellett szeretném kiemelni, hogy a nyírbátori közösség igazi varázslatos hangulatot teremt, ahol garantált a gyerekek testi-lelki fejlődése.

Ibrányban is újra indultak a foglalkozások a nyári szünet után. Itt is három csoporttal foglalkozunk. Az óvodás csoportunk heti egy alkalommal működik a református óvodában, mint a napi foglalkozások része. Ezt a mintát szeretnénk minél több óvodában bevezetni, mert egyrészt szakmailag segíteni tudjuk az óvodákban a korosztálynak megfelelő minőségi testnevelés foglalkozások megtartását, másrészről pedig praktikusabb a szülők számára is, hiszen nem kell a gyerekeket az óvodai időn túl máshova elvinni ovis tornára. A fiú és lány szabadidős tornánk is elindult hetente egyszer Ibrányban. Sikerült a verseny trambulinunkat elhelyezni a református iskolában azzal a céllal, hogy a gumiasztal foglalkozásokat népszerűsítsük a tanulók körében, illetve, hogy a jövőben az érdeklődők számára versenycsoportot is indítsunk. Az ibrányi csoportok lelkesedése biztosítja, hogy sikeres gumiasztal versenycsoport születhessen, komoly célkitűzésekkel.

Nyíregyházán is nagy lendülettel kezdtük az iskolai évet. Sokan jelentkeztek a kezdő csoportjainkba, valamint az ovis foglalkozásokra. A kezdő csoport folyamatos növekedése miatt hamarosan két csoportban folytatjuk az edzéseket. Haladó lányaink sikeresen készültek fel az októberi FitKid utolsó versenyére. Ez volt a második verseny, amin elindultak és a visszajelzések valamint a pontszámok alapján sokat fejlődtek az előző megmérettetéshez képest. A folyamatos edzésmunkában vannak jelenleg is, mert a következő akrobatikus táncverseny, december elején kerül megrendezésre. Természetesen erről részletesen beszámolunk majd. Ezenkívül már készülünk a 2024-es FitKid versenyszezonra, ahol új gyakorlatokkal jelenünk majd meg. A nyíregyházi haladó lányaink tehetsége, kitartása és mentális ereje alapján komoly előrelépést prognosztizálok a 2024-es FitKid versenyszezonra. –számolt be az NYTSE elnöke.

Hogyan változott az NYTSE edzői gárdája?

Egyesületünk edzői gárdája ismét bővült, Szilágyi Éva személyében. Éva jelenleg a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen végzi szakedzői tanulmányait. Jelenleg is aktív versenyzője a klubnak, de a sportolás mellett bekapcsolódott az egyesület munkájába is. Róla hamarosan egy bemutatkozó anyagot is megosztunk. Papp-Nádasi Noémi edzőnknek a nyáron megszületett a kislánya, Maja. Ezúton is gratulálunk nekik és remélhetőleg hamarosan viszontlátjuk Noémit az edzéseken! – mondta Kovács Gábor.

Többen is emlegették az elmúlt évek évzáró gáláinak fergeteges hangulatát. Tervben van az idei évre is egy ilyen rendezvény?

Az elmúlt évek gálái valóban fergeteges hangulatúak és feledhetetlenek voltak. Azonban ezek az események többről szólnak, mint vidám mulatozásról. Elsősorban a versenyzőink, a csoportjaink meg tudják mutatni szülőknek, a vendégeknek tehetségüket és a kitartó munkájuk eredményét. Az NYTSE gálák kiemelt pontja, amikor elismerjük és jutalmazzuk az év legjobban teljesítő tornászait. Itt egy teljes év eredményét, teljesítményét és kitartó munkáját díjazzuk. Ezek a gálák igazi ünnepek, ahol az NYTSE tornászait ünnepeljük. Január hónap végére tervezzünk egy klub gála műsort, ahol reményeink szerint minden csoport részvételével szeretnénk egy bemutatót tartani a szülőknek, családtagoknak és minden kedves vendégnek, érdeklődőnek. Ezen az eseményen fogjuk majd jutalmazni és elismerni a legjobban teljesítő tornászainkat a 2023-as évre vonatkozóan. A rendezvény bevételét tatamin vásárlásra fogjuk fordítani, ezzel is javítva a különböző helyszíneken működő csoportok edzéskörülményeit. – vetítette előre az eseményeket Kovács Gábor, a Nyíregyházi Torna Sportegyesület elnöke.

Hajrá NYTSE!

crossmenu